A receptet Zamat és illat blogjában találtam, ez az édesség is nagyon hamar elkészült és igazán nagy sikere volt. Nem sokat változtattam rajta, nagyon jó, egyszerű recept.
Túró Guru
Hozzávalók:
-túrókrém: 50 dkg túró, 25 dkg mascarpone, porcukor, vaníliás cukor
-csokoládés réteg: 10 dkg étcsokoládé (70 %-os), 1 evk. mogyorókrém, 1/2 dl tejszín, apróra tört mogyoró
-karamell réteg: 15 dkg cukor, 2 dl tej
Elkészítés: A túrókrém hozzávalóit összekeverem. A csokoládés réteghez a csokit megolvasztom, majd hozzáteszem a többi hozzávalót, kicsit kihűtöm. A karamellhez a cukrot megolvasztom és addig kavargatom, amíg halvány barna színt kap. Ezután felöntöm tejszínnel és együtt melegítem, hogy a cukor újra felolvadjon. A kész karamellt langyosra hűtöm.
A kész rétegeket egymásra kanalazzuk, mogyoróval megszórjuk!
Ezt a mennyiséget 4 adagra osztottam el, de nagyon soknak bizonyult, ajánlom 8 kisebb adagra osztani! Legközelebb a desszertet duplán fogom rétegezni, illetve a túrókrémet tejszínnel fogom még lazítani.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: