Mézes Otthon

Tojáspörkölt tarhonyával

A tojáspörkölt nagyon kedvelt nálunk, gyors, egyszerű fogás ebédre vagy vacsorára. Először évekkel ezelőtt találkoztam vele, akkor nem nyerte el a tetszésemet. Azóta megszerettem, igaz másképp is készítem és mindig tarhonyával kínálom, szerintem ez illik  hozzá a leginkább. Jó étvágyat!

Tojáspörkölt

Hozzávalók:
6 db főtt tojás
olaj
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
paprika, paradicsom
petrezselyemlevél
liszt
tejföl

Elkészítés:

Először pörkölt alapot készítek. A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről és pirospaprikát adok hozzá. Kevés vízzel felöntöm és beleteszek egy kis darab paradicsomot és paprikát. Sózom, borsozom és addig főzöm ameddig a paprika, paradicsom megpuhul.  Lisztből és tejfölből habarást készítek. A kész pörkölt alaphoz hozzáadom a karikára vágott főtt tojást, és a habarást, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet. Épp addig főzöm, hogy a habarás besűrűsítse! Ízlés szerint tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Tarhonya 
A tarhonyát forró olajon barnára pirítom és felöntöm annyi vízzel hogy bőven (kb. két ujjnyi magasan) ellepje. Sózom, borsozom, nagy lángon felfőzöm, majd alacsony fokozaton fedő alatt puhára főzöm.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Nekem így sokkal jobban ízlik:)Kíváncsian várom az eredményt.

  2. marisz57 says:

    Én eddig habarás nélkül csináltam a tojáspörköltet, de így jobb lehet, ki fogom próbálni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!