Az eredeti recept Andinál olvasható!
Mézes szelet
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
8 dkg vaj/margarin
30 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál híg méz
2 dl tej
Krém:
1 cs. vanília pudingpor
3 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
+ baracklekvár (el is maradhat)
Elkészítés:
Tészta: A lisztet a sütőporral összekeverem. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat habosra keverem, majd hozzáadom a mézet, apránként a lisztes keveréket és a tejet is. Egy kisméretű tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a kész masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kész, tálcára teszem és hagyom kihűlni.
Krém: A pudingport 3 dl tejben megfőzöm, majd gyakori kevergetés mellett kihűtöm. A vajat a porcukorral, és a vanília pudinggal habosra keverem, úgy, hogy a pudingot kanalanként adom hozzá, hogy szép sima krémet kapjak.
Összeállítás:
A mézes tésztát kettévágom, megkenem baracklekvárral (el is maradhat), majd rákenem a vaníliakrémet, de hagyok belőle a bevonáshoz is. A tetejére simítom a maradék krémet és megszórom csokidarával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: