A bundáskenyér tipikus hétvégi reggeli, amikor nem kell korán kelni és van időnk nyugodtan reggelizni. Citromos teával, nyáron paradicsommal szeretem a legjobban. Hagyományos módon készítem, felverek néhány tojást, pici tejet öntök hozzá, sózom, majd a kenyérszeleteket belemártom a tojásos keverékbe és forró olajban kisütöm. Így készül a sós változat, de számtalan módon variálhatjuk. A töltött bundáskenyérnél a kenyérszeletek közé sajtot, vagy sajtot és sonkát is teszünk, majd a szokott módon tojásba mártjuk és megsütjük.
Az édes bundáskenyérrel kapcsolatban voltak kétségeim, hisz gyerekként sem szerettem az édes – sós párosítást (a lekváros kenyeret sem szerettem), bár azóta változott az ízlésem, gondoltam, hogy egy próbát megér.
Fahéjas bundáskenyér
Hozzávalók:
kenyérszeletek
3-4 tojás
1/2 dl-1 dl tej
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
porcukor
fahéj
Elkészítés: A tojásokat felverem a tejjel, csipet sóval, kb. 1 evőkanál porcukorral. A kenyérszeleteket az édes tojásba mártom, olajban vagy vajon kisütöm. Fahéjas porcukorral, lekvárral tálalom.
Köszönöm! Sajttal már kóstoltam, tényleg finom, tejföllel még nem:)
Istenien néz ki.Én a sós verziót szeretem sajttal és tejföllel. Hmmm…