Mézes Otthon

Brokkolis csirkemell

A Dubarry szelet adta az ötletet ehhez a recepthez. Finom és sokféleképpen elkészíthető: brokkoli helyett karfiollal vagy paradicsommal, utóbbi esetben elég sajt a tetejére. Gyümölccsel is készíthetjük, például barackkal, akkor tejföl helyett tejszínt rakjunk a hússzeletekre és ne fűszerezzük erősen.
sajtos brokkolis csirkemell fotó
Brokkolis csirkemell
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
kb. 30 dkg brokkoli
30-35 dkg tejföl
10 dkg trappista sajt
liszt
1 tojás
só, bors, 
3 gerezd fokhagyma
olaj
Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. A hússzeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom, majd forró olajban kisütöm. A tejfölt elkeverem a tojással,  a reszelt sajttal, hozzáadom az összezúzott fokhagymát is, kevés borsot és ha szükséges sózom. A hússzeleteket szorosan egymás mellé rendezem egy tepsiben, minden szeletre rakok brokkolit, majd meglocsolom a tejfölös sajtos öntettel. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tejfölös keverék rá nem sül. Burgonyapürével tálalom!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!