Mézes Otthon

Lepcsánka vagy tócsni

Ezt az ételt nem kell bemutatnom,  hisz mindenki ismeri. Sokféleképpen hívják, talán a legterjedtebb a tócsni, de felénk például lepcsánkának nevezik. Tejföllel, sajttal vagy fűszeres túróval finom vacsora lehet belőle.

lepcsánka tócsni fokhagymás tejföllel fotó
Lepcsánka
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2-3 db tojás
liszt
só, bors
olaj
fokhagyma
tejföl 
Elkészítés: A burgonyát lereszelem, sózom, borsozom. Hozzáadom a tojásokat és annyi lisztet, hogy kenhető masszát kapjak. Forró olajba kis halmokat rakok, kanállal ellapítom és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Fokhagymás tejföllel kínálom.

lepcsánka tócsni fokhagymás tejföllel fotó

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Szia Kata!Nehéz megmondani, hogy mennyi olajban kellene kisütni. Én kevés olajjal készítem, a tócsnikat nem lepi el az olaj.De kipróbálhatnád a tepsiben sült változatot az biztos, hogy nem lesz olajos.

  2. Anazar says:

    Nálunk is ‘lapcsánka’ néven ismert 🙂

  3. Kata says:

    Nekem valamiért mindig nagyon olajos lesz. Mennyi olajban illene kisütni?

  4. Annak idején spenótfőzelékkel vagy sárgarépafőzelékkel ettük… Fizetés előtti napok díszebédje volt 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!