Ezt az ételt nem kell bemutatnom, hisz mindenki ismeri. Sokféleképpen hívják, talán a legterjedtebb a tócsni, de felénk például lepcsánkának nevezik. Tejföllel, sajttal vagy fűszeres túróval finom vacsora lehet belőle.
Lepcsánka
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2-3 db tojás
liszt
só, bors
olaj
fokhagyma
tejföl
Elkészítés: A burgonyát lereszelem, sózom, borsozom. Hozzáadom a tojásokat és annyi lisztet, hogy kenhető masszát kapjak. Forró olajba kis halmokat rakok, kanállal ellapítom és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Fokhagymás tejföllel kínálom.
Jó étvágyat!
Szia Kata!Nehéz megmondani, hogy mennyi olajban kellene kisütni. Én kevés olajjal készítem, a tócsnikat nem lepi el az olaj.De kipróbálhatnád a tepsiben sült változatot az biztos, hogy nem lesz olajos.
Nálunk is ‘lapcsánka’ néven ismert 🙂
Nekem valamiért mindig nagyon olajos lesz. Mennyi olajban illene kisütni?
Annak idején spenótfőzelékkel vagy sárgarépafőzelékkel ettük… Fizetés előtti napok díszebédje volt 🙂