Gyümölcstortát múlt hétvégén készítettem, egyszerű és sokak által ismert süteményről van szó. Piskóta az alap, amit pudingkrémmel töltöttem meg, gyümölccsel díszítettem, majd tortazselével bevontam.
Túrókrémmel is finom!
Gyümölcstorta
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 mk. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
Krém:
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 cs. vanília pudingpor
10 dkg vaj
Díszítés:
2 banán
2-3 őszibarack
tortazselé
víz
Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verem egyenként hozzáadom a tojások sárgáját és tovább verem. A lisztet a sütőporral elkeverem és a vajat felolvasztom. A tojásos habhoz óvatosan hozzá keverem a lisztes keveréket, végül a megolvasztott, de nem meleg vajat. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába öntöm, közepes hőmérsékleten sütöm. (tűpróba)
Krém: A pudingport a tasakon lévő utasítás szerint készítem el, de 4 dl tejet adok hozzá. A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a kihűlt pudingot.
A gyümölcsöket feldarabolom, a banánkarikákat citromlébe forgatom (nem fog megbarnulni).
A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítem, langyosra hűtöm.
Összeállítás
A kihűlt tésztát megtöltöm a langyos pudinggal, tetejét gyümölcsökkel díszítem, majd tortazselével vonom be.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: