Mézes Otthon

Vörösboros sertéspörkölt

Ízlések és pofonok.. Egyszer kipróbáltam és azóta mindig vörösborral készítem a sertéspörköltet is. Soha nem iszom alkoholt, főzéshez viszont nagyon szeretem használni, finom ízt ad az ételeknek!
vörösboros sertéspörkölt szarvacska tésztával fotó
Vörösboros sertéspörkölt 

Hozzávalók:
50 dkg kockára vágott sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 dl száraz vörösbor
fél paradicsom, kis darab paprika
só, bors
pirospaprika
olaj/zsír
víz

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés zsíradékon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a húst. Kevés vízzel felöntöm,  (főzés során ha szükséges pótolom), a paradicsomot és a paprikát is hozzáadom, sózom, borsozom. Felteszem főni, amikor már majdnem kész, hozzáadom a vörösbort. Fedő nélkül addig főzöm, amíg a leve sűrű nem lesz. 

Tésztával, ízlés szerint tejföllel tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!