Mézes Otthon

Rizsleves

Nem egy különleges ázsiai ételről van szó!:) A recept sem új, még nagymamám is készítette, ennek ellenére sokan felkapják a fejüket, ha azt mondom, hogy rizslevest főztem. Finom és egyszerű étel, akkor érdemes nekiállni, ha van egy kevés húsleves is otthon.


rizsleves



Rizsleves


Hozzávalók:
2-3 db burgonya
1 db sárgarépa
húsleves
1-2 marék rizs
petrezselyemlevél
só,bors
olaj
1 evőkanál liszt

Elkészítés: A burgonyát kockára vágom és annyi húslevessel öntöm fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, sózom, borsozom és felteszem főni. Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadom a rizst, és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Közben a lisztből rántást készítek, ha a rizs is megfőtt, a rántással besűrűsítem a levest.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!