Mézes Otthon

Brassói pecsenye, ahogy én szoktam készíteni!:)

A cím nem véletlen! Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy egy – egy hagyományos, magyar étel receptje tájanként változik és ezt figyelmen kívül hagyva mindenki a sajátját tartja ,,igazinak”.
A brassói aprópecsenye is ilyen étel, nálunk zöldborsóval készül és sült burgonyával tálalják. Nem mondom, hogy ez az igazi, de nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Következzen a recept a regionális gasztronómia fényében!:)

brassói aprópecsenye zöldborsóval sült burgonyával
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb (csíkokra vágva)
25 dkg zölborsó
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsíradék
só, bors
pirospaprika
majoranna
Elkészítés: A húst megmosom, a vöröshagymát apró kockára vágom és kevés zsíradékon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről, megszórom kevés pirospaprikával, hozzáteszem a húst és kevés vízzel felöntöm. Sózom, borsozom, majorannával fűszerezem. Ha a hús már majdnem megpuhult hozzáadom a zöldborsót és a reszelt fokhagymát. Amikor már a borsó is puha, fedő nélkül pár percig pirítom.
Kockára vágott sült burgonyával tálalom.

brassói aprópecsenye zöldborsóval sült burgonyával fotó

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Lajos Mari receptjei közül mindig a sütiket nézegettem..:)) Borsó nélkül még nem is kóstoltam, de úgy tudom, hogy van paradicsomos változata is.

  2. sedith says:

    Lajos Mari egyik könyvében szintén zöldborsóval készül, én is úgy csináltam már párszor, úgyhogy nekem is ez az igazi. Ő feldobja a színét kis piros paprikakockákkal. És igen, sült krumplival tálalja. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!