Ahogy korábban írtam, hétvégén két epres sütemény is készült. Pavlovát most készítettem először, az ismétlés már tervben van, bár még csiszolni kell rajta, mert nem lett tökéletes.
A Pavlova tortánál fontos a sütési idő, mindenhol azt olvastam, hogy kb. 1 óráig süssük, hogy kérget kapjon, de belül azért ragacsos maradjon a tojásfehérjés hab. Én most 40 percig sütöttem alacsony fokozaton, de legközelebb kevesebb ideig fogom sütni. Nagyon finom volt, belül ragacsos de a külsejével nem vagyok elégedett. (Várom a tanácsokat!)
A mini egyszemélyes pavlova tortákat is ki szeretném próbálni, illetve a pavlova tekercs is nagyon megtetszett. A google-t segítségül hívtam, a ,,pavlova roll” kifejezésre rengeteg találatot adott, fázis fotókkal is bemutatják, hogy bizony fel lehet tekerni a kész tésztát és nem fog széttörni… egyszer majd azt is kipróbálom!:)
Epres pavlova
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
24 dkg porcukor
Tetejére:
kb. 2 dl felvert tejszín
gyümölcs
Elkészítés: A tojások fehérjét felverem, közben több részletben hozzáadom a porcukrot és addig verem, amíg szép, fényes, kemény habot nem kapok. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit, és a sütőt előmelegítem. A tojáshabból egy kisebb adagot teszek a tepsi közepére, kör alakúra elsimítom, majd a kör szélére kanalazom a többi habot, és kissé elsimítom. Így a kör szélein magasabb lesz a tojáshab. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton addig sütöm, amíg kérget nem kap. (én kb. 40 percig sütöttem) Ha elkészült a sütőben hagyom kihűlni, így nem fog összeesni. Ha kihűlt felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
Mivel elég édes a torta, savanykás gyümölcs illik hozzá a legjobban!
Köszönöm!:)
Nagyon guszta, finom lehet.