Mézes Otthon

Epres Pavlova

Ahogy korábban írtam, hétvégén két epres sütemény is készült. Pavlovát most készítettem először, az ismétlés már tervben van, bár még csiszolni kell  rajta, mert nem lett tökéletes.
A Pavlova tortánál fontos a sütési idő, mindenhol azt olvastam, hogy kb. 1 óráig süssük, hogy kérget kapjon, de belül azért ragacsos maradjon a tojásfehérjés hab. Én most 40 percig sütöttem alacsony fokozaton, de legközelebb kevesebb ideig fogom sütni. Nagyon finom volt, belül ragacsos de a külsejével nem vagyok elégedett. (Várom a tanácsokat!)
A mini egyszemélyes pavlova tortákat is ki szeretném próbálni, illetve a pavlova tekercs is nagyon megtetszett. A google-t segítségül hívtam, a ,,pavlova roll” kifejezésre rengeteg találatot adott, fázis fotókkal is bemutatják, hogy bizony fel lehet tekerni a kész tésztát és nem fog széttörni… egyszer majd azt is kipróbálom!:)

pavlova torta eperrel fotó



pavlova torta eperrel fotó

Epres pavlova

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
24 dkg porcukor
Tetejére:
kb. 2 dl felvert tejszín
gyümölcs

Elkészítés: A tojások fehérjét felverem, közben több részletben hozzáadom a porcukrot és addig verem, amíg szép, fényes, kemény habot nem kapok. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit, és a sütőt előmelegítem. A tojáshabból egy kisebb adagot teszek a tepsi közepére, kör alakúra elsimítom, majd a kör szélére kanalazom a többi habot, és kissé elsimítom. Így a kör szélein magasabb lesz a tojáshab. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton addig sütöm, amíg kérget nem kap. (én kb. 40 percig sütöttem) Ha elkészült a  sütőben hagyom kihűlni, így nem fog összeesni. Ha kihűlt felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem. 

Mivel elég édes a torta, savanykás gyümölcs illik hozzá a legjobban!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!