Mézes Otthon

Gombás-tojásos szarvacska

Szeretem a gombás ételeket, de sajnos csak készíteni, nem enni.:) Egy időben, az egyetlen kivétel ez alól  a rántott gomba volt, amit tartármártással épp megeszegettem. Manapság már semmilyen formában nem szeretem, így amikor gombás étel szerepel a menüben, igyekszem magamnak valamilyen hasonló fogást készíteni, hogy mégse kelljen kétfélét főznöm. Ha például gombapörkölt van ebédre, akkor a tojás vagy karfiolpörkölt jó alternatíva lehet. 
A napokban gyors ebédre volt szükség, ezért a gombás tészta mellett döntöttem, de, hogy mindenki elégedett legyen, borsópörkölt  is készült  a szarvacska  mellé.:)

Gombás-tojásos szarvacska
Hozzávalók:
25 dkg száraz tészta, szarvacska (pennével is finom)
kb. 30 dkg gomba
3-4 tojás
1 fej vöröshagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítés: A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Közben hagymát apró kockára vágom és kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. A gombát addig párolom, amíg puha nem lesz. A tojásokat sózom, villával felverem majd a puha gombára öntöm és rögtön hozzáadom a főtt tésztát. Jól összeforgatom, hogy a tésztát mindenhol érje a tojás, és addig kevergetem, amíg a tojás meg nem sül.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Köszi:) Örülök, hogy írtál, valamiért nem tudok kommentelni nálad:( A megjegyzés írása mint.. részt nem tölti be. Van ötleted?:)

  2. Kati says:

    Nagyon szeretem, szeretjük az ilyen tésztás ételeket, ezt is szívesen megkóstólnám, nagyon guszta.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!