A hétvégi menü okozott némi fejtörést, így előkerültek a kedvenc csirkés receptjeim.:)
Szombaton almakrémlevest és chilis-paradicsomos csirkét főztem, az utóbbi is már szerepelt a blogon, de nagyon szeretjük, ezért senki nem bánta az ismétlést (remélem, ti sem). Másnap, kérésre zöldborsó krémleves volt (ismét) és citromos-sörös csirke. Korábban már készítettem citromos csirkét, fokhagymásan, de most ezt kihagytam belőle, viszont több petrezselyemzöldet használtam és így is finom lett.
Régen, amikor elkezdtem sütni-főzni, akkor is gyakran esett a választáson a sült húsra, mert szinte elronthatatlan és az elkészítése sem bonyolult. A változatosság miatt érdemes variálni a fűszerezést, nagyon szeretem a chili-méz, méz-mustár, citrom-méz vagy a citrom-zöldfűszer párosítást.
Citromos-sörös csirke
Hozzávalók:
6 db csirkecomb (alsó)
1 citrom
2 dl sör
0,5 dl olaj
1 kk. rozmaring
1 kk. majoranna
1 kk. színes bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
só, bors
Elkészítés: A csirkecombokat megmosom, mindkét oldalukat sózom, borsozom. A fűszereket elkeverem az olajjal, belefacsarom a citromlevét. A fűszeres olajjal megkenem a húsokat és egy tepsibe rendezem, a maradék olajjal meglocsolom, majd a combok alá öntöm a sör felét. Fóliával lefedem és kb. 30 percig közepes hőfokon, sütőben sütöm. Ha a hús megpuhult, leveszem a fóliát, a maradék sörrel meglocsolom. Magas fokozaton pirosra sütöm, közben többször locsolgatom a hús alatt lévő zsíradékkal.
Tepsis burgonyával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: