A pöttyös piskótatekercs után, hétvégén egyszerű lekvárosat sütöttem. Ki tudja miért, de ez a hagyományos változat ízlett mindenkinek a legjobban. Két tekercset is készítettem, különböző lekvárral, de így is alig maradt belőle:)
Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1 mk. sütőpor
Elkészítés: Egy nagyméretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a sütőt előmelegítem. A tojásokat és a cukrot egy mély tálba teszem, robotgéppel, magas fokozaton, legalább 15-20 percig verem. A lisztet elkeverem a sütőporral, és több adagban hozzászórom a tojáshabhoz. Robotgéppel (alacsony fokozat) jól eldolgozom, hogy sima piskótamasszát kapjak.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e. A kész piskótát még forrón egy konyharuhára borítottam és a rövidebb oldalánál kezdve, sütőpapírral együtt feltekertem. Így hagytam kihűlni. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük lekvárral. Feltekerjük, porcukorral meghintjük, szeleteljük!
Köszönöm!:)
De szép..de szép))