Amióta itthon sütöm a kenyeret, a rozsliszt és a graham liszt is helyett kapott a konyhámban és kezdem egyre inkább megszeretni ezeket az alapanyagokat. Kíváncsi voltam, hogy a péksüteményeken kívül érdemes -e mást is készíteni belőlük… Ez a graham lisztes pite az első próbálkozásom! Az eredmény nem rossz, de más mint az eddig megszokott piték. A tészta íze is másabb, és talán az állaga is, de nekünk nagyon ízlett. Így érdemes lesz kísérletezgetni!:) Nincs benne cukor, nincs benne fehér liszt, mondhatjuk, hogy egészséges süti született!:)
Karamellás-körtés pite (graham lisztből)
Hozzávalók: (22*15 cm-es formához)
tészta:
15 dkg graham liszt
7 dkg vaj
Hozzávalók: (22*15 cm-es formához)
tészta:
15 dkg graham liszt
7 dkg vaj
1 tojás
5 dkg tejföl
2 evőkanál cukornak megfelelő édesítő
1 tk. fahéj
csipet só
töltelék:
50 dkg apró kockára vágott körte
3 dkg karamellás pudingpor
1 mk. őrölt gyömbér
2-3 evőkanál cukornak megfelelő édesítő/méz
tetejére:
1 tojás
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok, majd kb. 30 percre hűtőbe teszem. Addig elkészítem a tölteléket. A pudingport elkeverem az őrölt gyömbérrel és az édesítővel, majd az egészet összeforgatom a felkockázott körtével. Egy tepsit/formát kivajazok, kilisztezek. A tésztát két részre osztom, az mindkét felet lisztezett deszkán kinyújtom. Az egyik adag tésztát és a tepsibe teszem, erre kerül a töltelék. A másik adag tésztából csíkokat vágok, és berácsozom a pite tetejét, tojással lekenem. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Köszönöm Bianka!
Eszméletlen guszta
Éva köszönöm! Nagyon finom volt, szeretem a karamellt almával, körtével, bármivel:) Sima pitetöltelékként is működne.
Kati! Ha felesben kevertem volna a lisztet, szerintem alig érződött volna az ízén, lehet legközelebb úgy fogom. De így egészségesebb…:)
Nagyon jól néz ki guszta! Nagyon finom lehet a karamell és körte !
Még nem próbálkoztam ezekkel a lisztekkel, de nagyon jól hangzik ez a pitéd.