Édes bajor mustárral a legfinomabb, de más fajta mustár is jó lesz hozzá. A pácban általában azonos mennyiségű mustárt és mézet szoktak tenni, de én jobban szeretem, ha a mustár kicsit kevesebb. Az arányokat lehet változtatni, mert ugye ízlések és pofonok.:)
Hozzávalók: (6-8 szelet csirkemellhez vagy 3-4 csirkecombhoz)
6 evőkanál olaj
3 evőkanál méz
1,5 evőkanál édes bajor mustár
4-6 gerezd fokhagyma
só,bors
Elkészítés: Az olajat mézzel, mustárral elkeverem. A húsok mindkét oldalát sózom, borsozom. (Ha csirkecombból készítem, a bőr alatt is besózom, borsozom a húst). A páccal bekenem a húsokat, (a bőre alatt is) hogy bőven érje mindenhol. A fűszeres húsokat tepsibe teszem, ha maradt ki pác, akkor egyszerűen csak ráöntöm a maradékot. Kevés vizet öntök a csirke alá kb. 1 dl-t, az egész fokhagymagerezdeket is a tepsibe szórom, fóliával letakarom és közepes hőfokon addig sütöm, amíg a hús puha nem lesz (kb.fél óra). A fóliát leveszem és magasabb fokozaton szép pirosra sütöm, közben többször meglocsolom az alatta lévő zsiradékkal.
A mézes-mustáros sült húsokat kukoricás rizzsel tálalom.
Mézes-mustáros sült hús kukoricás rizzsel
Ezt a mézes-mustáros husit muszáj lesz most közzétennem. Nem azért, mert új recept vagy most próbáltam volna ki, hanem pont ellenkezőleg. Ezer éve készítem, havonta egyszer biztosan, de a fotózás mindig elmaradt, mert éhesek és türelmetlenek voltunk/vagyunk mindig. Illetve, egyszer kapkodva megörökítettem, de az eredmény nem tetszett, így nem is tettem közzé. A mostani fotó sem tökéletes, de tovább nem szeretném halogatni, hátha valakinek jól jön a recept.
Én imádom ezt a pácot, pedig nem rajongok az édes-sós párosért, de ez valamiért mégis más. Az illata is isteni, az ablak előtt jövő-menő emberek és szomszédok szerint is:D
Mézes-mustáros sült csirke
Én is szeretem a gyors, hamar elkészíthető recepteket. Nagyon örülök, hogy ízlett a gyerkőcnek.:)
Tudni kell rólam, hogy nem vagyok húsevő, de kicsi gyerekem van, és természetesen ő kap húst. De mivel nem eszem húst, elkészíteni sem szeretem, úgyhogy mindig olyan receptekre vadászom, ami gyorsan megvan, és kevés feldolgozást igényel. No ezt ilyennek találtam. Elkészítettem csirkemellel, a gyerek befalta a tepsis krumplival és a grillezett cukkinival együtt 🙂 Köszi a receptet.
Hobbychef köszönöm, tényleg nem egy bonyolult fogás, de annál finomabb:)A fotó olyan amilyen, lesz ez még jobb is, de örülök, hogy tetszik:)
Maximalista vagy. A fotóval semmi baj, az étel pedig – bár egyszerű – de nagyszerű.