A mai ebéd után, csak valamilyen gyors és könnyű desszert jöhetett szóba. A húsvéti süteményezés után nem szerettem volna ismét sütni, ezért egy joghurtos krém mellett döntöttem. Receptet nem is szeretnék írni, hisz annyira egyszerű és gyors, de hátha valakinek még jól jön az ötlet.
A joghurthab bármilyen gyümölccsel, gyümölcsöntettel, akár lekvárral is finom. A krémet gazdagíthatjuk túróval, natúr krémsajttal és babapiskótával is. Bármelyik változatban is készítem, néhány perc alatt mindig elfogy!:)
Joghurthab (4 személyre)
Hozzávalók:
2 dl habtejszín
fél doboz nagy natúr joghurt
10 dkg porcukor/édesítő
2 banán
Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurtot elkeverjük a cukorral. A felvert tejszínt az édes joghurthoz forgatjuk. Poharakba kanalazzuk, gyümölccsel rétegezve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: