Már többször írtam, hogy szívesen készítek reggelire péksüteményeket. Újabban a sós péksütemények a kapósabbak, főleg, ha bacon szalonnával vagy sajttal vannak töltve. Az egyik szupermarketben kapható baconos stanglit is nagyon szeretjük, de mégsem szívesen veszem, ráadásul minden nap nem is lehet útba ejteni. Így itthon kísérletezem, párom szerint sokkal jobb mint a bolti és én hiszek neki.:)
A tészta receptje már szerepel a blogon, a medvehagymás csónakoknál is ez az alaptészta szerepel. Nagyon bevált ez a recept, most annyit változtattam rajta, hogy graham lisztet nem tettem bele.
Bacon szalonnás-sajtos stangli
Hozzávalók:
Alaptészta:
10 dkg tejföl
1 tojás
2 dl tej
0,5 dl olaj
2 tk. só
50 dkg finomliszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
8 szelet bacon szalonna
10 dkg trappista sajt
Elkészítés: A fenti sorrendben a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem, dagasztó programot választok és hagyom, hogy a gép bedagassza, majd megkelessze a tésztát. Ha ragadna a tészta 1-2 evőkanál lisztet még teszek hozzá. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom és 8 egyforma részre vágom. Mindegyik kis téglalapra kevés reszelt sajtot szórtam, a téglalapokat feltekertem és sütőpapírral bélelt gáztepsire tettem. Mindegyik stanglit körbetekertem egy-egy szelet bacont. Letakarva ismét hagytam kelni, majd tojássárgájával lekentem és reszelt sajttal megszórtam őket. Előmelegített, gőzös sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Teller-cake! Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik a blogom. Hétvégén újra el fogom készíteni, nagyon szereti mindenki nálunk, biztos vagyok benne, hogy te sem fogsz csalódni.:)
Most láttam Trollanyunál, hogy ide hivatkozva elkészítette ezt a finomságot. Én is kipróbálom, az már biztos! Tetszik a blogod, gratulálok hozzá! 🙂
Saját levében! Próbáld ki, nekem nagyon bevált.Gabriella!A másik kedvenc a fokhagymás-tejfölös stangli, borzasztóak vagyunk.:)) Ennek más a tésztája, sokkal puhább, talán ezért is finomabb.:)
Én imádom a szupermarketben kapható baconös stanglit (persze én sem eszem ezt minden nap, hisz’ a mi kisvárosunkban nincs ilyen sz.market, csak 30 km-rel odébb:). Nagyon örültem, amikor megláttam nálad, le is mentettem a receptet – az különösen kecsegtető, hogy a páros szerint finomabb a Tied, mint a marketes. 😀 Gyönyörű a fotódon, meg is kívántam… 😛
Ez jó ötlet hogy a bacont “körbekeli” a tészta! Kipróbálom!
Trollanyu! Örülök, ha tetszik, nagyon egyszerű elkészíteni, de mutatós lesz így a stangli.:)Gizi, köszönöm! A boltit azért sem szeretem, mert mindenféle adalékot is használnak hozzá. Remélem ízleni fog!:)
Csodálatosak lettek a stanglik, kétségem nincs, hogy sokkal finomabb mint a bolti. Én is viszem a receptet, köszönet érte.:)
Nagyon tetszik, én is szeretem ezt a tésztát, nagyon jó vele dolgozni. Ez a bacon tekercselés nagyon tetszik, el fogom készíteni:)
Szemi, köszönöm! Próbáld ki, én ezt a tésztát több sós péksüteményhez is használom, nagyon szeretem.:)
Hát ez nagyon szuper, okvetlenül meg fogom sütni!