Mézes Otthon

Kókuszos szelet

Az egyik kedvenc süteményem! Kakaós lapok közt kókuszos réteg és a tetején vaníliakrém. Ha választani lehet, hogy milyen édesség készüljön általában ezt kérem, vagy a karamellás szeletet.
Mutatós és nagy finom süti, gyakrabban kellene készítenem.:)
Kókuszos szelet

Hozzávalók:
Tészta:
1 tojás
30 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
Kókuszos réteg:
6 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Vaníliakrém:
6 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Tetejére
csokidara

Elkészítés: Kakaós tészta: A lisztet, kakaóval, sütőporral és a porcukorral elkeverem, hozzáadom a tojást és a margarint. Az egészet összegyúrom, ha nem állna össze a tészta, néhány evőkanál tejet adok hozzá. A tésztából 2 cipót formázok.
Kókuszos réteg: A tojásfehérjéket kemény habbá verem, több részletben hozzáadom a porcukrot, majd a kókuszt is a habhoz keverem. Egy tepsit vajjal kikenek, a két cipót vékonyra nyújtom a tepsibe terítem az egyik lapot. Rákenem a kókuszos tölteléket, beterítem a másik lappal. Közepes fokozaton 20percig sütöm, hagyom kihűlni.  Vaníliakrém: a tejet elkeverem a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, liszttel és sűrű krémet főzök belőle, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverem, a kihűlt krémet hozzáadom és az egészet jól kikeverem. A vaníliakrémet rákenem a kihűlt tészta tetejére, csokoládéforgáccsal vagy csokidarával díszítem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Húú, ez tényleg nagyon gusztán néz ki! Nálunk mindenki imádja a kókuszos krémet, pláne, ha kakaós lapok közé van rejtve és vanília krémmel van befedve…:)

  2. Csupa Csoki says:

    Illéskrisz köszönöm! Nagyon finom, nálunk nem mindenki rajong a kókuszért, de ezt a süteményt mégis mindenki szereti.:))

  3. Ó de guszta sütemény! Máris mentem…Most ettem nem rég de egy kocka jól jönne…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!