Mézes Otthon

Rántott cukkini fűszeres bundában

Szeretem a cukkinit, bár őszintén szólva nem mindig volt így. Amikor először kóstoltam, íztelennek és jellegtelennek tűnt, de azóta megtanultam, hogy jól elkészítve igenis finom lehet!
Szendvicskrémként nagyon szeretem, a receptet itt találjátok és rántva is imádom. Eddig a szokásos módon készítettem, de most szerettem volna kicsit újítani. Nagyon jól sikerült, annyira, hogy az egyszerű panírozást ezentúl hanyagolni fogom, így fűszeresen sokkal jobban ízlett mindenkinek.
Feltétlenül próbáljátok ki, azok is akik nem rajonganak a cukkiniért!
Rántott cukkini fűszeres panírban
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
Panírozáshoz:
liszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
őrölt köménymag
bors
zsemlemorzsa
+olaj
Elkészítés: A cukkinit meghámozom és hasábokra vágom. A tojást sóval, őrölt köménymaggal, borssal kissé felverem és hozzáreszelem a fokhagymát. Egy serpenyőben olajat forrósítok. A cukkinihasábokat sózom, lisztbe, a fűszeres tojásba majd a zsemlemorzsába forgatom. A panírozott cukkinit bő forró olajban kisütöm. Salátával és tartármártással, de rizzsel is nagyon finom lesz!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Illéskrisz köszönöm! Igen, ilyenkor tényleg kevésbé kívánjuk a húsos ételeket. Bevallom a maradék rántott cukkinit megettem magában.:))

  2. Hű, de szeretem én is! Olyan jó étek, főleg ilyen meleg napokon, mikor a hús kerülendő a nehezebb emésztés miatt. Szóval guszta!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!