Mézes Otthon

Ribizliparfé

Tavaly nyár óta kísérletezem itthon a különböző fagylaltokkal, parfékkal. Otthon is nagyon finom jeges desszerteket lehet készíteni, de állagban ezeket az édességeket nem szabad összehasonlítani a bolti jégkrémekkel. Régen is készítettek fagylaltgépek nélkül fagyasztott krémeket, parfékat, ezek a receptek ma is remekül működnek. Emlékszem gyerekkoromból a tojáshabból és gyümölcsből készült krémekre, melyeket gyakran pohárkrémként, nyáron fagyasztva fagylaltként ettük. A bolti jégkrémekkel ellentétben. nincs semmilyen mesterséges színezék, ízfokozó és adalék bennük. Tojás, cukor, tej/tejszín és tetszés szerint gyümölcs, ennyi! Az arányokkal lehet kísérletezni, kinek, mi válik be.:)
Ribizliparfé
Hozzávalók:
3 tojás
2 dl tejszín
3 dl tej
8-10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 20 dkg ribizli, málna vegyesen
Elkészítés: A tojásokat ketté választom. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáöntöm a tejet és gőz felett, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítem. (Időbe telik, de be fog sűrűsödni, krém állaga lesz.) A tojásos krémet hagyom kihűlni. A tojások fehérjéből kemény habot verek és a tejszínt is felverem. A kihűlt vaníliás krémhez hozzáforgatom a tojáshabot, majd a tejszínhabot is.  A parféalaphoz hozzákeverem a gyümölcsöket. Egy hosszúkás formát folpackkal kibélelek és beleöntöm a ribizlis parfét. Fagyasztóba teszem és hagyom, hogy kifagyjon. Tálalás előtt kb. 15 perccel hamarabb kiveszem, hogy kicsit felolvadjon, így szépen lehet majd szeletelni.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Marisz, nagyon köszönöm, örülök, ha tetszik! Amiben lehet igyekszem a házit előnyben részesíteni, pontosan azért, mert nem lehet tudni, hogy mi van a kész élelmiszerekben. Terveim szerint lesz még parfé/fagyi recept a blogon.

  2. marisz57 says:

    Teljesen egyetértek veled abban, hogy inkább együnk házi készítésű fagyiféléket akkor is, ha kevésbé tetszetősek. Mert legalább tudjuk, mi van benne, és egészségesebb.A ribizliparféd nagyon jól néz ki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!