Íme a jolly joker desszert! Egyszer Jamie Oliver műsorában láttam hasonlót, azóta számtalan változatban készítettem már. Túlzás nélkül állíthatom, hogy még fél órát sem kell a konyhában töltenünk, ha le akarjuk nyűgözni a vendégeinket, ráadásul ez a desszert valóban az elronthatatlan kategóriába tartozik.
A manapság oly divatos csurgatott csokoládémázzal díszítjük, mely egy apró trükknek köszönhetően, nem fog lefolyni teljesen, hanem szépen meg fog kötni a fagyitorta oldalán. Érdemes előző nap elkészíteni ezt a desszertet, sőt akár napokkal korábban, így tálaláskor már csak díszítenünk kell.
A manapság oly divatos csurgatott csokoládémázzal díszítjük, mely egy apró trükknek köszönhetően, nem fog lefolyni teljesen, hanem szépen meg fog kötni a fagyitorta oldalán. Érdemes előző nap elkészíteni ezt a desszertet, sőt akár napokkal korábban, így tálaláskor már csak díszítenünk kell.
Fagyikuglóf
Hozzávalók: ( 1,75 literes, 22 cm átmérőjű kuglófformához)
kb. 1,5 rúd gyümölcskenyér (mazsolával, sárgabarackkal, dióval)
1 kg vaníliafagylalt
3 db édes barack
Díszítés:
10 dkg étcsokoládé
1 marék vegyes gyümölcs
4 dl édes tejszín felverve
Elkészítés: A fagylaltot kivesszük a fagyasztóból, hogy kissé megolvadjon. Addig felszeleteljük a gyümölcskenyeret kb. 1 cm vastag szeletekre és a gyümölcsöt is apró kockára vágjuk. A kuglófformát kibéleljük folpackkal, úgy, hogy a forma oldalait is takarja és a szélein, körbe lelógjon. A forma alját, oldalát szorosan kirakjuk a gyümölcskenyérrel (középen nem muszáj). A krémesre olvadt fagyihoz keverjük a gyümölcsdarabokat, majd kanalazzuk a formába, tetejét rakjuk ki süteménnyel. A fagyikuglófot másnapig fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A desszertet egy tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és egy evőkanál segítségével a folyós csokoládét a tetejére csurgatjuk, úgy hogy a szélein hagyjuk lefolyni. Ne tartsunk attól, hogy a meleg, folyós csokoládé meg fogja olvasztani a fagyit! A csokoládét, ahogy csurog, meg fog dermedni. Ha hűlne a csoki és szilárdulna melegítsük újra! A kuglóf mélyedését megtöltjük tejszínhabbal, majd a kuglóf tetejét is díszítjük vele és tetszés szerint kirakjuk gyümölccsel. Éles késsel szeleteljük!
Télen-nyáron készítem, mivel szeretjük a fagylaltot és megfelelő ízesítéssel akár téliessé is varázsolhatjuk!
A fagyikuglófot a következőképpen is készíthetjük:
– kakaós piskótával, kókuszfagylalttal, gyümölcs helyett apróra vágott étcsokoládéval és a tetejére fehér csokoládét csurgatunk
– fehér piskótával, csokoládéfagylalttal, apróra vágott fehér csokoládéval, kandírozott narancshéjjal, tetejére étcsokoládét csurgatunk
– gyümölcskenyérrel, rumos diófagylalttal és aszalt gyümölcsökkel, tetejére étcsokoládét csurgatunk
– szeletekre vágott eperlekváros piskótatekerccsel, eperfagylalttal és gyümölccsel, tetejére fehér csokoládét vagy cukormázat csurgatunk
Próbáljátok ki!
🙂 most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hupuszi
Éva, most néztem meg nekem működik a link. Kattints a bejegyzés végén a ‘tovább a cikkhez’ felirat!
Nagyon tetszik és kiváncsi lettem volna a receptre de nem sikerül megnyitni! Nagyon jól néz ki!