Ezt a receptet is többen kértétek, íme!
Csirkemell sajtos-gombás bundában
Hozzávalók:
6 vékony szelet csirkemell
néhány evőkanál liszt
só, bors
Bundázáshoz:
2 nagy tojás
20 dkg reszelt trappista sajt
kb. 4 evőkanál tejföl
1 kis üveg szeletelt gomba (12 dkg)
petrezselyemlevél
1 mokkáskanál só
kevés bors
Elkészítés: A hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A bundázáshoz, egy tálban összekeverem a hozzávalókat, sóval, kevés borssal és apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítem, majd hozzákeverem a felszeletelt gombát is. Előmelegítem a sütőt és egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A hússzeletek egyik oldalát megkenem a gombás-sajtos masszával, és a megkent oldalával lefelé a sütőpapírra fektetem. Ha az összes hússzelet a tepsin van, a maradék masszát elosztom és szétkenem a szeletek másik oldalán. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt pirosra sütöm.
A sajtos-gombás csirkemellet vegyes salátával vagy zöldséges rizzsel tálalom.
Megjegyzés: füstölt sajttal, medvehagymával vagy fokhagymával is ízesíthetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: