Mézes Otthon

Csirkemell sajtos-gombás bundában




Ezt a receptet is többen kértétek, íme!

Csirkemell sajtos-gombás bundában

Hozzávalók:

6 vékony szelet csirkemell

néhány evőkanál liszt

só, bors

Bundázáshoz:

2 nagy tojás

20 dkg reszelt trappista sajt

kb. 4 evőkanál tejföl

1 kis üveg szeletelt gomba (12 dkg)

petrezselyemlevél

1 mokkáskanál só

kevés bors

Elkészítés: A hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A bundázáshoz, egy tálban összekeverem a hozzávalókat, sóval, kevés borssal és apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítem, majd hozzákeverem a felszeletelt gombát is. Előmelegítem a sütőt és egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A hússzeletek egyik oldalát megkenem a gombás-sajtos masszával, és a megkent oldalával lefelé a sütőpapírra fektetem. Ha az összes hússzelet a tepsin van, a maradék masszát elosztom és szétkenem a szeletek másik oldalán. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt pirosra sütöm.

A sajtos-gombás csirkemellet vegyes salátával vagy zöldséges rizzsel tálalom.
Megjegyzés: füstölt sajttal, medvehagymával vagy fokhagymával is ízesíthetjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!