Amikor még otthon laktunk, komoly fejtörést okozott, hogy mivel váltsam ki a szalámikat, felvágottakat a reggeli szendvicseknél. Őszintén szólva egy idő után már unalmas a párizsis, vagy szalámis szendvics, nem beszélve arról, hogy a minőségibb termékek egyáltalán nem olcsók és még így sem lehetünk biztosak abban, hogy mi kerül a termékekbe.
Gyakran készítettem ízesített krémsajtokat, körözöttet, tojáskrémet, zöldséges szendvicskrémeket, de a fasírt, vagy a vékonyra szeletelt sült hús is nagyon jól kiválthatja a hentesárukat.
Cukkinis szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
2-3 db cukkini
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
Elkészítés: A cukkinit meghámozom, lereszelem, olívaolajon puhára párolom, sóval, borssal, reszelt fokhagymával ízesítem. A kihűlt cukkinit elkeverem a krémsajttal, majd paradicsommal, bagettel vagy pirítóssal tálalom.
Spárgás-túrós szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
25 dkg túró
½ csomag spárga
3 db főtt tojás
petrezselyem
só,bors
Elkészítés: A spárgát enyhén sós vízben megfőzöm, kisebb darabokra vágom. A túrót a krémsajttal elkeverem, hozzáadom a kihűlt spárgát és a kockára vágott főtt tojást. A szendvicskrémet sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Sonkás szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
10 dkg trappista sajt/füstölt sajt
20 dkg sonka
só, bors
petrezselyem (el is hagyható)
Elkészítés: A sajtot lereszelem, a sonkát apróra vágom vagy ledarálom. A krémsajthoz keverem a reszelt sajtot és a sonkát, sóval, borssal ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Gyümölcsös szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
15 dkg eper/málna
néhány evőkanál méz
fahéj
zöld citrom
Elkészítés: A gyümölcsöt villával összetöröm és hozzáadom a krémsajthoz. A krémet mézzel, fahéjjal, zöld citrom levével, reszelt héjával ízesítem. Kaláccsal, brióssal kínálom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: