Ez a burgonyarolád tavaly júliusban került fel a blogra, én nagyon szeretem, köretként vagy vegyes salátával szoktuk enni. Szerintem mutatós is, nemcsak finom és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Most, amikor szerkesztgettem a fotókat eszembe jutott, hogy milyen isteni illata is van, a sülő bacon, a fokhagyma, a petrezselyem.. 🙂 Próbáljátok ki!
Burgonyarolád
Hozzávalók:
4 db nagyobb burgonya (majdnem 1 kg)
20 dkg szeletelt bacon
2 dl tejszín
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemlevél
só, bors
Elkészítés:
Egy hosszú formát kibélelünk a baconnal, a szeleteket szorosan, kissé átfedve rakjuk egymás mellé. A burgonyát vékony karikákra vágjuk, a tejszínt elkeverjük a tojásokkal, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
A formába rétegezzük a burgonyakarikákat, mindegyik sort sózzuk, borsozzuk és egy – két evőkanálnyi tejszínnel locsoljuk meg.
Addig folytatjuk a rétegzést, ameddig a formánk tele nem lesz, a maradék tejszínt végül ráöntjük és mindkét oldalról behajtjuk a baconcsíkokat.
Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig közepes hőmérsékleten sütjük, ha villával megszúrva a burgonya már puha, illetve a teteje ropogósra sült akkor kivesszük a sütőből.
A sütőből kivéve, a formából egy tepsire borítjuk, majd néhány percig magas fokozaton addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
A kész burgonyaroládot friss zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.
Bomba ötlet!Először azt hittem krumplipüré. Alighanem azzal is működik, ha egy bonyolultabb nagy ebédnél nincs sok “sütőkapacitás”!Ügbözlettel