Mézes Otthon

Újabb köret: zöldborsópüré


 Egy újabb ötlet, ha már unjuk a burgonyapürét. 

Ha engem kérdeztek, a legnehezebb dolog a menütervezéskor, hogy a megszokott köretek (burgonya, rizs) helyett mit kínáljak a húsételek mellé. Ezért mindig örülök, ha egy-egy köret ötlettel bővül a listám. Először diétás szempontok miatt kerestem alternatívát a burgonyapüré kiváltására és mivel mindenki imádja nálunk a zöldborsót, muszáj volt kipróbálnom püré formában is. Petrezselyemmel, kevés bazsalikommal és fokhagymával ízesítettem. Egyszerű, könnyű és nagyon finom köret lett belőle!

Zöldborsópüré
Hozzávalók:

50 dkg zöldborsó

3 evőkanál olívaolaj

1 kávéskanál só

1-2 gerezd fokhagyma

petrezselyemlevél

bazsalikom

őrölt bors

Elkészítés: Egy lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, kevés bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, néhány percig kavargatva pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sóval, borssal ízesítjük.  Lefedve puhára főzzük, ha kész hagyjuk kissé hűlni. A borsót, az alatta maradt, kevés főzővízzel együtt botmixer segítségével pépesítjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!