Alig egy hónap és ismét hazalátogatunk, el sem tudom mondani, hogy mennyire várom már.:) A családon kívül nagyon sok minden hiányzik otthonról, több oldalas listát tudnék írni… Elárulom, hogy a túró rudi, mák és a tejföl nincs közte, őszintén szólva soha nem is értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás a túró rudi körül, mi otthon sem fogyasztottuk napi szinten, sőt havonta talán ha egyszer-kétszer vettünk. Ami a legjobban hiányzik, az édesanyám főztje és a finom, otthoni sütemények, levesek, főzelékek.
Utazás előtt már egy hónappal tervezgetem, hogy miket fogunk otthon enni, mit fogok majd sütni és hogy mit kérjek anyukámtól ebédre. Elsőre ez lehet hogy furcsán hangzik, de higgyétek el nem az, ha hónapokig angol koszton van az ember.
Otthon, szabadság alatt mindig nagyon jó dolgunk van, mindenki minden kívánságunkat lesi és napi téma, hogy mi legyen az ebéd, vacsora, desszert… Mit is mondjak? Nagyon várom már!:)
Nagyon szeretem ezt a sós aprósüteményt, számtalanszor készítettem már, de egyszerűen nem lehet megunni. Azon kívül, hogy nagyon finom, fontos szempont, hogy a tésztát percek alatt össze lehet állítani és azonnal lehet sütni a rudacskákat, nem kell a kelesztés vagy a pihentetés miatt várnunk. Gyorsabb, egyszerűbb sós süteményt elképzelni sem tudok! Nálunk még langyosan is hamar elfogyna, de másnapra sem szárad ki.:)
Köménymagos túrós rudacskák
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál só
Tetejére:
tojásfehérje
egész köménymag
Elkészítés: Egy nagy tálban lisztet a sóval elkeverjük, hozzádaraboljuk a vajat és jól elmorzsoljuk. A túrót villával összetörjük és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A tésztát tojásfehérjével lekenjük, köménymaggal bőven megszórjuk. Derelyevágó segítségével ujjnyi széles csíkokra vágjuk fel a tésztát, majd kisebb rudacskákat vágunk belőle. A túrós rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük őket, vigyázzunk ne süssük túl, nehogy kiszáradjon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: