Az elmúlt hetekben másodjára készítettem gyümölcstortát, nagyon szeretjük, egyszerűen nem tudom megunni. Hamar elkészíthető, egyszerű és nagyon mutatós desszert. A gyümölcsöket mindig variálom, puding helyett, tejszínes krémmel vagy túrókrémmel töltöm a piskótalapot, amit néha kakaósan készítek. Legutóbb a gyümölcstortához banános krémet főztem és eperrel, áfonyával díszítettem.
Nagyon finom lett! Az első falat után jött a kérdés: ,,Banánkrém! Hogy készítetted?” Majdnem úgy, ahogy a meggyes pitéhez is főzöm a tölteléket, csak itt tejet használok, nem a gyümölcslevét, azt bánom, hogy hamarabb nem próbáltam ki.:)
Tutti-frutti torta
Hozzávalók:
Piskótalap:
5 tojás
15 dkg porcukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
7 dkg vaj
1 mokkáskanál sütőpor
Banánkrém:
3 érett banán (kb. 40 dkg)
4 dkg keményítő (vagy vaníliapudingpor)
3 dl tej
1,5 dl tejszín
kb. 3 evőkanál porcukor
Díszítéshez:
40 dkg eper
12 deka áfonya
kiwi, barack
Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verem egyenként hozzáadom a tojások sárgáját és tovább verem. A lisztet, kakaóporral, a sütőporral elkeverem és a vajat felolvasztom. A tojásos habhoz óvatosan hozzá keverem a lisztes keveréket, végül a megolvasztott, de nem meleg vajat. A tésztát kivajazott, kilisztezett gyümölcstortaformába öntöm, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm. Amíg a tészta sül elkészítem a banánkrémet. Az érett banánokat villával összetöröm, hozzáöntöm a tej felét és legalább 10 percig főzöm, a maradék hideg tejet keményítővel elkeverem, majd a keményítős keveréket banánpéphez öntöm. Alacsony fokozaton, kevergetve addig főzöm a banánkrémet, amíg sűrű nem lesz, majd félreteszem, hogy kihűljön. A tejszín néhány evőkanál porcukorral kemény habbá verem és óvatosan a kihűlt krémhez forgatom. Az eper felét apró kockára vágom és azt is a krémhez keverem.
A kihűlt kakaós piskótalapot megkenem a tejszínes banános krémmel, tálalás előtt gyümölccsel díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: