Évekkel ezelőtt sütöttem először zebratortát, már el is felejtkeztem róla, de néhány napja valamilyen márványos sütit szerettem volna készíteni és akkor ugrott be ez az édesség. Igaz, nem márványos, hanem “csíkos”, nagyon mutatós, egyszerű és finom. Ha jól emlékszem Macikonyha blogján találtam rá a receptre.
Egy nagyon gyors epres krémet készítettem hozzá, ami el is maradhat, de nekem jobban ízlik krémmel, ha süti, akkor legyen habos-krémes… szerintem.:)
Eperkrémes zebratorta
Hozzávalók:
5 tojás
5 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként hozzákeverem, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom. A tésztát megfelezem és az egyik feléhez hozzákeverem a kakaóport.
Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenek, kilisztezek, a közepére teszek két evőkanál fehér tésztát, majd rá 2 evőkanál kakaós tésztát, így folytatom, amíg a tészta el nem fogy. A tésztát nem kell elkenni, hagyni kell hogy magától terüljön. Előmelegített sütőben (légkeveréses), 160 fokon kb. 50 percig sütöm.
Az epres krémhez csupán tejszínt (kb. 4 dl-t) és dzsemet használtam. Néhány napja, nagyon jó minőségű eperdzsemet vettem a Lidlben, 75 százalékos gyümölcstartalmút, nagyon sűrű, tele gyümölccsel, ebből maradt ki néhány evőkanálnyi, amit a felvert tejszínhabhoz kevertem. Ennyi az egész.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: