Mézes Otthon

Zöldborsós sertésmáj

 Nagyon szeretek sütni! Nem telik el hét, hogy ne készítenék valamilyen süteményt, péksüteményt, ha mégis ki maradna, hiányérzetem van.. A bolti édességeket, süteményeket még mindig nem szívesen veszem meg, pedig itt nagyon olcsók, néha elgondolkodom, hogy érdemes-e egyáltalán bekapcsolni a sütőt, mert olcsóbbnak nem biztos hogy, olcsóbb, de ugye annál finomabb a házi sütemény és tudom, hogy mi van benne…
Ma is sütöttem fahéjas és kakaós csigákat anyukám receptje alapján, egy ideje már váratatott magára az elkészítésük és majdnem olyan finom is lett mint az övé. A recept is hamarosan felkerül a blogomra, de most egy gyors vacsora ötletet, receptet hoztam.
Ha engem kérdeznétek, gyors vacsora ötletekből soha nem elég, munka után nem sok idő és energia van főzőcskézni, de sokszor a család meleg ételt kíván. Ha szeretitek a sertésmájat, akkor ez az étel ízleni fog, zöldborsóval készítettem és majorannával fűszereztem, tört burgonya nagyon jól illik hozzá.


Zöldborsós sertésmáj

Hozzávalók:
kb. 0,5 kg sertésmáj
2 nagyobb fej hagyma
kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
őrölt pirospaprika
majoranna
só, bors
néhány evőkanál olaj

Elkészítés: A májat csíkokra vágom, a hagymát félbe, majd karikára vágom. Egy lábasban megmelegítem az olajat, hozzáadom a félfőre vágott hagymát, néhány percig párolom, a tűzről levéve megszórom pirospaprikával, annyival hogy szép, sötét színe legyen, elkeverem, majd hozzáadom a felcsíkozott májat, és egy kevés vízzel felöntöm. Borssal és majorannával ízesítem és fedő alatt főzöm. (Nagyon hamar kész van.) Amikor a máj, már majdnem puha, hozzáadom a zöldborsót és tovább főzöm, addig, amíg puha nem lesz. A fedőt leveszem és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzöm, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik. Utólag sózom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!