Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt
1 tojás + 1 sárgája
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
Elkészítés: Egy folyadékmérő pohárban az egész tojást, a tojássárgát és az olajat villával jól elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy pontosan 350 ml legyen, majd hozzáadom a sót is. Egy nagyobb tálban kimérem a lisztet és felteszem a vizet forrni, a főzővizet enyhén sózom. Közben kikészítem a nokedli szaggatót, a tésztaszűrőt és egy tálat amiben a kész nokedliket tenni fogom. Amikor a víz elkezd forrni, akkor kezdem el összeállítani a nokedli tésztáját. A liszthez hozzáöntöm a folyadékot és egy fakanállal összeforgatom. (Kidolgozni nem kell, csak összekeverni!) A tésztát több részletben az enyhén sós vízben kiszaggatom, közben keverek rajta. Ahogy feljönnek a nokedlik a víz felszínére már készen is vannak, gyorsan szűrőbe öntöm, jól lecsepegtetem. A kész nokedliket néhány evőkanál olajjal összeforgatom, hogy ne ragadjanak össze!


Éva mi is szeretjük, és most már gyakrabban fog készülni!:)
Nahát! 😀
Milyen nagyon finom tud ez lenni? Nagyon guszta ! Szeressem nagyon!