Mézes Otthon

Csokoládéhab-torta rózsával

Csokoládé rózsa (csokoládé gyurmából)
(2 közepes méretű rózsához és kb. 20 db vékony levélhez elegendő)
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (72%-os)
3 dkg méz

Elkészítés: Vízgőz felett a csokoládét és mézet összeolvasztom. Szobahőmérsékleten hagyom kihűlni. Keménynek tűnhet, de a kéz melegétől könnyen formázhatóvá válik, állaga a hőmérséklet függvénye. Tetszés szerint, bármit lehet belőle készíteni. 
Csokoládérózsa: Egy-egy kis gombócot formáztam a gyurmából, kör alakúra ellapítottam, majd mint egy tölcsért feltekertem. A következő szirmot ugyanígy készítettem és az előző tölcsér köré tekertem, így folytattam, amíg nem lett elég nagy a rózsa. A szirmok széleit kissé megnyomkodtam, hogy élethűbb legyen a virág.
Levél: Egy-egy kis gombócot formáztam a gyurmából, majd kör alakúra ellapítottam. Késsel a körből négy kisebb levelet vágtam ki, a kés élével berajzoltam az erezetüket.

csokoládé rózsa és csokoládé levelek csokoládé gyurmából fotó

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csupa Csoki says:

    Köszönöm a dicséretet és a jó kívánságokat!:) Nekem annyira megtetszett a gyurmázás, már azon töröm a fejem, hogy legközelebb mit készítsek belőle.

  2. Éva says:

    Nagyon szép lett a tortád ! Boldog szülinapot az ünnepeltnek. Nagyon jó ötlet ez a csokiból való gyurmázás már megint tanultam valamit hála Neked! Legközelebb kipróbálom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!