2 mk só
8 dkg cukor
4 dkg élesztő
10 dkg vaj
2 dl tej
2 tojás
Töltelék:
15 dkg cukor
2 evőkanál fahéj
2 evőkanál liszt
15 dkg vaj
Máz:
10 dkg porcukor
kevés tej
Öntözéshez:
5-6 evőkanál méz
Elkészítés: A lisztet sóval elkeverjük, az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A liszthez hozzáadjuk, a tojásokat, az élesztőt, a lágy vajat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarjuk és hagyjuk kelni. Ha megkelt átgyúrjuk és kb. fél centi vastagra lisztezett deszkán kinyújtjuk. A töltelék hozzávalóit vízfürdőn összeolvasztjuk, majd a felét rákenjük a tésztára. A tésztát feltekerjük és egy éles késsel 4 centi vastagra vágjuk. A tölteléket újra melegítjük és a tetejére kenjük, kb. fél óráig meleg helyen ismét kelni hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175fokon kb. 25 percig süjük. A kész, forró csigákat langyos mézzel megöntözzük, majd a porcukrot elkeverjük annyi tejjel, hogy máz állagú legyen és ezzel a cukormázzal is bevonjuk a fahéjas csigákat.
Nagyon finom lehet, imádom a fahéjas ízesítésű sütiket! Örülök hogy jól érzitek magatokat. Kellemes otthoni “lakomázást” kívánok!