Karácsony közeledtével jól jöhet egy-két ajándékötlet, mint például a most következő finomság. Nagyon gyors és nagyon egyszerű, de annál finomabb és igazán mutatós, akár az utolsó nap is elkészíthető.
Aszalt gyümölcsök és olajas magvak fűszeres mézben. Néhány steril üvegre lesz szükség, olajas magokra, mézre, aszalt gyümölcsökre, fahéjra, szegfűszegre. Az üvegeket megtöltjük magokkal, aszalt gyümölcsökkel és rácsurgatjuk a mézet, hagyjuk lefolyni, és addig töltögetjük az üveget mézzel, amíg tele nem lesz. Ennyi. Magában, desszertekhez, süteménybe vagy süteményhez, salátába fogyaszthatjuk. Azért némi időt hagyjunk, hogy az ízek összeérjenek.
A következő ízesítésben készültek a mézek:
– dió, kesudió, narancshéj
-dió, kesudió, fahéj, kandírozott narancshéj
-gyömbér, szegfűszeg, fahéj, aszalt szilva, kandírozott narancshéj
Kommentek