Mézes Otthon

Csirkemell sajtos-gombás bundában

 Ezt a sajtos csirkemellet az elmúlt hetekben többször is elkészítettem mindig más-más változatban. Medvehagymával, fokhagymával, trappista sajt helyett füstölt sajttal, mindig nagy sikere volt. Frissen, melegen főételként ebédre kitűnő, de ha kimarad néhány szelet hús, hidegen, vegyes salátával tálalva nagyon finom vacsora is lehet belőle. A recept a következő bejegyzésben elérhető:Csirkemell sajtos-gombás bundában... Tovább »

Xukor és Nature Cookta termékek!

Néhány napja tudtam meg, hogy Lechner és Zentai Kft. Xukor és Nature Cookta termékeit próbálhatom ki. Nagyon örültem a lehetőségnek, hisz elég régóta próbálom kiszorítani a fehér cukrot a táplálkozásunkból és mindig igyekszem egészségesen sütni-főzni. A Xukor és a Nature Cookta tökmagliszt mellé Porxukrot és Nature Cookta gesztenylisztet választottam. Nagyon nehéz volt a választás, mert… Tovább »

1 éves a Büfé!

A Büfé egy éves szülinapja alkalmából új játékot indít. A játék május 13-án indul és mindössze egy hétig tart. Ne maradj le róla! Receptcsere: Egyért egy tucatot!   Részletekért kattints ide!... Tovább »

Csüngő eper balkonon IV.

Újabb, gyors jelentés a balkon-projektről.:) Utoljára két hete írtam a kis kertről itt, azóta elég változékony idő volt. A hagymákat nagyon sajnálom, mert letörte őket a szél, nem tudom, hogy mi lesz velük. A fűszernövények remekül vannak, a retek is nő, mint a gomba, az előző bejegyzésemben megmutattam a licsi palántát, már több levele is… Tovább »

Karalábéfőzelék

 Lehet, hogy egyszerű és lehet, hogy főzeléket mindenki tud készíteni, de ennek ellenére én most leírom ezt a receptet.:) Szeretem a karalábéfőzeléket, sok-sok petrezselyemlevéllel és fasírttal, könnyű tavaszias ebéd lehet belőle. Gyorsan elkészíthető a recept, ha szeretitek a karalábét próbáljátok ki! Karalábéfőzelék (4 személyre) Hozzávalók: 4 darab karalábé 3-4 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyemlevél 1,5… Tovább »

Gasztronómiai programajánló – 2012. május

Pálinka – és borfesztivál, grill ételek fesztiválja, gyermeknapi, pünkösdi programok és számos főzőverseny várja májusban a gasztronómia iránt érdeklődőket. A színes programok közt rétes-, kenyér-, öhöm-, töltött káposzta-, libamáj- és prószafesztivállal is találkozhatunk, ilyen kínálatból nem egyszerű választani, látogassunk el minél több rendezvényre! Reméljük, az időjárás is kedvezni fog a szabadtéri eseményeknek. Fotó: utazzitthon.hu Tovább… Tovább »

Fűszeres paradicsomos kenyér napsütésben.:)

Tegnap este paradicsomos kenyeret sütöttem, a lilahagymás után ezt szeretem a legjobban. Bár nem először készítettem, de a mennyiségekkel mindig bajban vagyok. A lisztek, paradicsompürék nem egyformán viselkednek, így több-kevesebb folyadékot mindig tennem kell még a tésztához. A receptet azért leírom, de ha összeáll a tészta az állagán lehet látni, hogy jó lesz -e. Nagyon… Tovább »

Töltött káposzta

Töltött káposztát, ahogy általában a többi nehéz ételt  őszi-téli időszakban szoktunk készíteni, de most annyira kívánta mindenki, hogy nem várhattam a következő szezonig. Nagyon szeretjük, savanyú káposztából, kevés füstölt szalonnával, fokhagymával és tejfölös rántással főzöm. Mondhatom, hogy családi recept, hisz édesanyám, nagymamám is ugyanígy készítette, soha semmi pénzért nem változtattak volna a receptem. Így most… Tovább »

Csüngő eper balkonon III.

Eltelt 21 nap az utolsó bejegyzés óta, amit itt olvashattok: Csüngő eper balkonon II.  Jelentem minden zöldség, fűszernövény és még az eper is megvan. Talán az utóbbi a legszebb, ültettünk még néhány cseréppel, remélem termés is lesz rajta.:) A hagymákat néhány hét múlva muszáj lesz megkóstolnom, bár szívem szerint, már most teszteltem volna. A retkek… Tovább »

Medvehagymás csónak reggelire

    Már többször írtam, hogy reggelire mindig szívesen készítek péksüteményt. Legyen az kifli, zsömle, buci vagy valamilyen töltött pékáru. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyivel jobb házilag készíteni a péksüteményeket is, mint boltban megvenni.  Legutóbb ezt a medvehagymás csónakot sütöttem, a tésztája nagyon puha, az egyik legjobb, amit eddig készítettem. Természetesen bármilyen tölteléket tehetünk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!