Brokkoli leves

Rövid szünet után, újra itt vagyok. Kicsit sűrű volt az elmúlt időszak, de ez nem jelenti azt, hogy újabb finomságok nem születtek kis konyhámban. Sok recept vár blogolásra, köztük egy nagyon finom máktorta recept, ami születésnapra készült, de erről majd később. Amikor elkezdtem írni a blogomat, nem titkolt célom volt, hogy olyan egyszerű receptek is felkerüljenek ide, melyeket az igazán kezdő konyhatündérek is el tudnak készíteni. Most pont egy ilyen recept következik.

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli

3-4 db közepes burgonya

só, bors, fokhagyma

tejszín ízlés szerint

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedem, a burgonyát apró kockára vágom és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom és apróra vágott fokhagymát adok hozzá, majd megfőzöm. Amikor mind a brokkoli mind a burgonya megpuhult, leveszem a tűzről, kicsit kihűtöm majd botmixer segítségével krémesre keverem. Ízlés szerint lehet hozzáadni főzőtejszínt, amivel újra felfőzzük. Pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk.





Tovább a blogra »