Tojáspörkölt tarhonyával

A tojáspörkölt nagyon kedvelt nálunk, gyors, egyszerű fogás ebédre vagy vacsorára. Először évekkel ezelőtt találkoztam vele, akkor nem nyerte el a tetszésemet. Azóta megszerettem, igaz másképp is készítem és mindig tarhonyával kínálom, szerintem ez illik  hozzá a leginkább. Jó étvágyat!

Tojáspörkölt

Hozzávalók:

6 db főtt tojás

olaj

1 fej vöröshagyma

só, bors, pirospaprika

paprika, paradicsom

petrezselyemlevél

liszt

tejföl

Elkészítés:

Először pörkölt alapot készítek. A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről és pirospaprikát adok hozzá. Kevés vízzel felöntöm és beleteszek egy kis darab paradicsomot és paprikát. Sózom, borsozom és addig főzöm ameddig a paprika, paradicsom megpuhul.  Lisztből és tejfölből habarást készítek. A kész pörkölt alaphoz hozzáadom a karikára vágott főtt tojást, és a habarást, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet. Épp addig főzöm, hogy a habarás besűrűsítse! Ízlés szerint tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Tarhonya 

A tarhonyát forró olajon barnára pirítom és felöntöm annyi vízzel hogy bőven (kb. két ujjnyi magasan) ellepje. Sózom, borsozom, nagy lángon felfőzöm, majd alacsony fokozaton fedő alatt puhára főzöm.

Tovább a blogra »