Születésnap 2. rész

A korábban említett születésnapra nem csak tortával készültem, hanem ebéddel is.  Szederkrémleves, citromos – rozmaringos csirke és tejszínes rakott burgonya volt a menü. Minden nagyon finom volt, a második fogás különösen, de sajnos fotók most nem készültek. 
A husi annyira jól sikerült, hogy elhatároztam, hogy bátrabban fogok kísérletezni a fűszerekkel. Így született meg a hétvégi chilis-mézes sült csirke. 


Chilis – mézes csirke
Mennyiségeket nehéz írnom, nem mértem a fűszereket.
Hozzávalók:
csirkecomb/ szeletelt csirkemell
bors
olívaolaj
1 db lime/citrom leve 
3 evőkanál méz
1-2 tk. őrölt chilipaprika
2-3 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítés:

A csirkehúst alaposan megmosom. Az olajat, a citrom kifacsart levét, a mézet és a fűszereket jól összekeverem. A kész páccal bekenem a husikat (néha lefedve hűtőbe is teszem, így jobban átjárják a fűszerek). Ezt követően tepsibe rendezem kevés vizet öntök alá (kb.1 dl) alufóliával letakarom, és előmelegített sütőbe rakom. Ha a hús megpuhult leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm, közben locsolgatom az alatta lévő páccal.
Kockára vágott sült krumplit ettünk hozzá, de kukoricás rizzsel is finom.




Citromos – rozmaringos  csirke


Hozzávalók:
olívaolaj
1 citrom kifacsart leve
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
rozmaring
majoranna
petrezselyem
kevés sör
Elkészítés:
Az elkészítés ugyanaz, mint a chilis – mézes csirkénél.  Amikor levettem az alufóliát a husiról, még kevés sörrel meglocsoltam, majd pirosra sütöttem. 
Nagyon finom tejszínes rakott krumpli a legjobb hozzá.
Tovább a blogra »