Kókuszcsók

Kókuszcsókot eddig egyszer sütöttem, félig étcsokoládéba mártva, nagyon finom és mutatós volt. Egy ideje a fagyasztóban várt néhány tojásfehérje, így egyértelmű volt, hogy kókuszcsókot fogok készíteni belőle. Nem voltam biztos abban, hogy fagyasztás után szépen fel tudom majd verni a fehérjéket, de felesleges volt az aggodalom:)
Kókuszcsók 

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
15-20 dkg cukor
15-20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: A tojásfehérjéket gőz felett  felverem, a gőzről levéve hozzáadom apránként a porcukrot és tovább verem a habot, amíg szép fényes nem lesz. Ezt követően a hozzáteszem a kókuszreszeléket is. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, kiskanál segítségével magas halmokat formázok  a kókuszhabból. Előmelegített sütőben alacsony fokon addig sütöm, ameddig halvány színt nem kap. 
Miután kihűlt olvasztott csokoládéba is lehet mártani!
Kókuszreszelék helyett darált dióval vagy mogyoróval is készíthetjük!


Tovább a blogra »