Tejszínes brokkolis kosárka

A fent említett néven volt kapható ez a sütemény egy hipermarket polcán, a francia pékáruk közt bukkantam rá. Később eltűnt.. nem bántam, mert egyáltalán nem ízlett. Amikor először készítettem quiche-t akkor esett le, hogy tulajdonképpen az a bizonyos brokkolis sütemény is az volt:)
A brokkolit nagyon szeretjük és leveles vajas tészta is volt itthon, így jött az ötlet, hogy elkészítsem saját ízlésem szerint a kosárkákat vagy mini quiche-t.
Nagyon finom vacsora lett belőle.

Brokkolis kosárkák

Hozzávalók:

1 csomag vajas tészta

2 tojás

1,5 dl tejszín

3-4 szelet sonka

kb. 15 dkg brokkoli

sajt

só, bors



Elkészítés: A brokkolirózsákat sós vízben megfőzöm. A tésztát vékonyra kinyújtom, felvágom úgy, hogy 12 kis téglalapot kapjak. A muffin sütőformát kikenem vajjal, kilisztezem és belenyomkodom a téglalapokat, a széleit eligazgatom. Tojásfehérjével lekenem a tésztakosárkákat és elősütöm néhány percig előmelegített sütőben. Közben a maradék tojást elkeverem a tejszínnel, sózom, borsozom. A sonkát felkockázom, a brokkolit kisebb darabokra vágom. Az elősütött kosárkákat megtöltöm brokkolival, sonkával,  majd öntök rá a tejszínes keverékből annyit hogy ellepje, és megszórom reszelt sajttal. Visszarakom a sütőbe, alacsony fokozaton arany színűre sütöm.




Langyosan a legfinomabb, jó étvágyat!
Tovább a blogra »