Kínai illatos csirke
Őszintén szólva nem rajongok a kínai konyháért, így nem is járok kínai étterembe, büfébe. Viszont a család néhány tagja imádja az illatos csirkét, ezért szerettem volna elkészíteni. Csak sejtéseim voltak, hogy a tésztabunda miből készülhet (leginkább valamilyen palacsintatésztára gondoltam), de a napokban ráakadtam egy receptre a nosalty-n. (Kiki a Prima Konyha Magazinban olvasta a receptet.) Egyszerűnek tűnt, így kipróbáltam, egy keveset azért módosítottam rajta. Nagyon jól sikerült, még nekem is ízlett, lehet, hogy érdemes lenne más kínai fogással is próbálkoznom!:)
Kínai illatos csirke
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
kb. 3 dl tej
2 gerezd fokhagyma
3 tojásfehérje
7 evőkanál étkezési keményítő
só, bors
olaj
Elkészítés: A hússzeleteket kisebb darabokra vágom, a tejbe belereszelem a fokhagymát. A húsokat egy éjszakán keresztül hagyom állni a fokhagymás tejben. Másnap lecsepegtetem őket. A tojásfehérjét elkeverem, majd hozzáadom a keményítőt, sót, borsot és kézi habverővel jól eldolgozom. A keverékben megforgatom a csirkemell darabokat és forró olajban aranyszínűre sütöm őket.
Zöldséges rizzsel tálaltam, kicsit csípős paradicsomos szósz is illik mellé.
Jó étvágyat!