Kínai illatos csirke

Őszintén szólva nem rajongok a kínai konyháért, így nem is járok kínai étterembe, büfébe. Viszont a család néhány tagja imádja az illatos csirkét, ezért szerettem volna elkészíteni. Csak sejtéseim voltak, hogy a tésztabunda miből készülhet (leginkább valamilyen palacsintatésztára gondoltam), de a napokban ráakadtam egy receptre a nosalty-n.  (Kiki a Prima Konyha Magazinban olvasta a receptet.) Egyszerűnek tűnt, így kipróbáltam, egy keveset azért módosítottam rajta. Nagyon jól sikerült, még nekem is ízlett, lehet, hogy érdemes lenne más kínai fogással is próbálkoznom!:)








Kínai illatos csirke


Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
kb. 3 dl tej
2 gerezd fokhagyma
3 tojásfehérje
7 evőkanál étkezési keményítő
só, bors
olaj


Elkészítés: A hússzeleteket kisebb darabokra vágom, a tejbe belereszelem a fokhagymát. A húsokat egy éjszakán keresztül hagyom állni a fokhagymás tejben. Másnap lecsepegtetem őket. A tojásfehérjét elkeverem, majd hozzáadom a keményítőt, sót, borsot és kézi habverővel jól eldolgozom. A keverékben megforgatom a csirkemell darabokat és forró olajban aranyszínűre sütöm őket.
Zöldséges rizzsel tálaltam, kicsit csípős paradicsomos szósz is illik mellé.






Jó étvágyat!
Tovább a blogra »