Házi krémsajt (leírás Wise Lady blogjában)
20%-os tejfölre lesz szükségünk és egy ritka szövésű anyagra, egy fakanálra és egy magas tálra.
A tálat kibélelem az anyaggal és beleöntöm a tejfölt (nem keverem össze). Az anyag széleit összekötöm, átszúrom rajta a fakanalat és a tálba teszem úgy, hogy a kis csomag ne érjen le a tál aljára. Így szépen ki tud csepegni a savó. Hűtőben tárolom 24-36 óra múlva finom krémsajtot kapok, amit vagy natúran vagy saját ízlés szerint fűszerezve fogyasztok.
Levendulaszirup (eredeti leírás és Limaránál)
Hozzávalók:
50 dkg cukor
5 dl víz
30 g szárított levendula
Elkészítés: A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom a levendulát. Pár percig forralom, majd lefedve 15 percig állni hagyom. Leszűröm, majd újraforralom, hűtőben tárolom.
Vaníliás, citromos ízekhez illik leginkább.