Levendulaszirup és házi krémsajt

A saját készítésű ételek mindig finomabbak, hisz benne van a lelkesedés, a gondoskodás és a kíváncsiság is, hogy vajon mennyivel lesz jobb mint a bolti? 🙂 Mesterséges aromák, ízfokozók és egyéb adalékok nélkül készülnek, így sokkal egészségesebbek is! Minden adott ahhoz, hogy otthon készüljenek ezek a finomságok, egyedül időre van szükségünk.  A következő két recepthez azonban nincs szükségünk órákra, csupán néhány percre..
A házi kenyér és fagylalt után, a krémsajtot próbáltam ki, illetve néhány hete a levendulaszirupot.

Házi krémsajt (leírás Wise Lady blogjában)

20%-os tejfölre lesz szükségünk és egy ritka szövésű anyagra, egy fakanálra és egy magas tálra. 

A tálat kibélelem az anyaggal és beleöntöm a tejfölt (nem keverem össze). Az anyag széleit összekötöm, átszúrom rajta a fakanalat és a tálba teszem úgy, hogy a kis csomag ne érjen le a tál aljára. Így szépen ki tud csepegni a savó. Hűtőben tárolom 24-36 óra múlva finom krémsajtot kapok, amit vagy natúran vagy saját ízlés szerint fűszerezve fogyasztok.





Levendulaszirup (eredeti leírás és Limaránál)

Hozzávalók:

50 dkg cukor

5 dl víz

30 g szárított levendula

Elkészítés: A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom a levendulát. Pár percig forralom, majd lefedve 15 percig állni hagyom. Leszűröm, majd újraforralom, hűtőben tárolom.

Vaníliás, citromos ízekhez illik leginkább.

Tovább a blogra »