Hozzávalók: (24 cm-es tortaformához)
4 tojásból sütött piskóta kettévágva
Epres krém:
5 dl tejszín
kb. 50 dkg eper
1 cs. étkezési zselatin
méz/porcukor ízlés szerint
Fehércsokis réteg:
20 dkg fehércsokoládé
15 dkg vaj
1-2 evk. tej
2 evk. olaj
Díszítés:
2-3 dl tejszín felverve
színezéshez: feketebodza szirup
cukorgyöngy
Elkészítés: A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint készítem el, folyadékban feloldom és az összetört eperhez öntöm. A tejszínt kemény habbá verem és hozzáadom az epres zselatinos keveréket. Az epres krémet két részre osztom. Az egyik piskótalapot kapcsos tortaformába teszem és rákenem az epres krém felét, majd a hűtőbe teszem. Közben a fehércsokis réteget is elkészítem. A csokoládét gőz fölött megolvasztom a tejjel, majd hozzáadom a többi hozzávalót is, elkeverem, egynemű krémet kell, hogy kapjak. Ha a csokoládés krém kihűlt, rákenem az epres rétegre és újra visszateszem a hűtőbe. Amikor a csokoládékrém is megszilárdult a maradék epres krémet egyenletesen elkenem rajta, majd a másik piskótalappal befedem. Egy napot hagyom a hűtőben állni, másnap felvert tejszínnel bevonom, díszítem.