Karfiolfasírt

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, annyira megtetszett, hogy egy receptgyűjtőoldalra be is küldtem karfiolpuffancs néven. Nagyon népszerű lett, azóta sok helyen találkoztam már vele. Azért is szeretem, mert ez a zöldségfasírt könnyen elkészíthető és variálható, cukkiniből vagy kelkáposztából is készítettem már. A cukkinis változathoz fokhagymát, a kelkáposztáshoz a fokhagymán kívül még köménymagot is szoktam tenni.
Karfiolfasírt


Hozzávalók:
50 dkg karfiol
3 tojás
3 evőkanál liszt
kb. 5 dkg zsemlemorzsa
só, bors
apróra vágott petrezselyem
olaj a sütéshez


Elkészítés: A karfiolt sós vízben megfőzöm és villával összetöröm, sózom, borsozom, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítem. Hozzáadom a tojásokat, jól elkeverem, majd a lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjak. Vizes kézzel kis golyókat formázok, zsemlemorzsában meghempergetem és bő forró olajban kisütöm.
Önmagában is finom, most párolt rizzsel tálaltam.
Párolt rizs: A megmosott, megszárított rizst kevés olajon megpirítom, felöntöm kb. kétszeres mennyiségű vízzel (két ujjnyira lepje el a víz a rizst). Fűszerezem, majd lefedem, ha felfőtt leveszem a tűzhelyről és fedővel együtt előmelegített sütőbe teszem. Közepes fokozaton addig párolom a rizst, amíg puha nem lesz, ezt követően fedő nélkül egy – két percig még a sütőben hagyom.
Tovább a blogra »