Karamellás körteleves
A hőség miatt mostanában leginkább hideg gyümölcsleveseket eszünk, a főzés nélküli változat szinte minden héten készül, de a változatosság kedvéért más gyümölcslevesekkel is kísérletezek.
Ez a körteleves nagyon jól sikerült, almával is ki fogom próbálni, az egyetlen hátránya hogy meg kell várni, hogy kihűljön.
Karamellás körteleves
Hozzávalók:
2-3 db nagyobb körte
3-4 evőkanál cukor
1 fahéj rúd
fél dl tejszín
tej
csipet só
Elkészítés: Egy lábasban addig melegítem a cukrot, amíg fel nem olvad és karamell barna színe nem lesz. Az olvadt cukorhoz hozzáadom a kockára vágott körtéket, majd óvatosan felöntöm annyi vízzel hogy épp ellepje. A leveshez csipet sót és egy fahéjatrudat adok, addig főzöm, amíg a gyümölcs kissé megpuhul, majd hozzáöntöm a tejszínt, ahogy felfő rögtön leveszem a tűzről. Ha szükséges kevés tejet öntök hozzá, annyit hogy elég híg legyen.
Lehűtve tálalom.