Gombás-tojásos szarvacska
Szeretem a gombás ételeket, de sajnos csak készíteni, nem enni.:) Egy időben, az egyetlen kivétel ez alól a rántott gomba volt, amit tartármártással épp megeszegettem. Manapság már semmilyen formában nem szeretem, így amikor gombás étel szerepel a menüben, igyekszem magamnak valamilyen hasonló fogást készíteni, hogy mégse kelljen kétfélét főznöm. Ha például gombapörkölt van ebédre, akkor a tojás vagy karfiolpörkölt jó alternatíva lehet.
A napokban gyors ebédre volt szükség, ezért a gombás tészta mellett döntöttem, de, hogy mindenki elégedett legyen, borsópörkölt is készült a szarvacska mellé.:)
Gombás-tojásos szarvacska
Hozzávalók:
25 dkg száraz tészta, szarvacska (pennével is finom)
kb. 30 dkg gomba
3-4 tojás
1 fej vöröshagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítés: A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Közben hagymát apró kockára vágom és kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. A gombát addig párolom, amíg puha nem lesz. A tojásokat sózom, villával felverem majd a puha gombára öntöm és rögtön hozzáadom a főtt tésztát. Jól összeforgatom, hogy a tésztát mindenhol érje a tojás, és addig kevergetem, amíg a tojás meg nem sül.