Joghurtos őszibarack leves (főzés nélkül)

Ma ebédre egy gyors gyümölcslevest készítettem, második fogásnak brassóit és sült burgonyát. Az utóbbi már szerepel a blogon így nem írom le a receptet. Bár a főzés nélküli gyümölcslevesről is írtam már, de ez a barackos változat olyan jól sikerült, hogy itt a helye.:)
Egy ideje barackot barackkal eszünk, mert egy helyi termelőnél nagyon finom, édes, lédús gyümölcsöt lehet kapni, így igyekszünk kihasználni:) Remélem, még egy ideig kapható lesz, mert baracklekvárt is szeretnék főzni belőle.



Joghurtos őszibarack leves (főzés nélkül)





Hozzávalók:

8 db őszibarack

25 dkg natúr joghurt

kb. 6 dl tej

porcukor/méz

Elkészítés: Ha friss barackból készítjük a levest, akkor először távolítsuk el a barackok héját, majd magozzuk ki. A héjat egyszerűen eltávolíthatjuk, ha késsel kissé bevágjuk a gyümölcs héját, majd lobogó vízbe mártjuk (kb. 1 perc) ezt követően hideg vízbe hagyjuk langyosra hűlni, majd  lehúzzuk a héját.
A kimagozott barackokat felkockázom, az egyik felét egy nagy tálba teszem, a másik adag gyümölcsöt pedig összeturmixolom a joghurttal. A barackos joghurtot felöntöm annyi tejjel, hogy a turmix kehely kb. 3/4-ig legyen, mézet vagy porcukrot adok hozzá, ezzel is jól összekeverem. A turmixot a felkockázott barackra öntöm, hidegen tálalom.





Tovább a blogra »