Sajtos rántott patiszon

Ezt a rántott patiszont még régebben készítettem, tulajdonképpen nem is recept, inkább csak ötlet a  panírozásra. Bő olajban sütni nem szeretek, de mivel imádjuk a rántott dolgokat, legyen az hús, sajt vagy bármilyen zöldség, így néha ráveszem magam. Sütőben még nem próbáltam panírozott ételt készíteni, nehéz elképzelni, hogy ugyanolyan íze lesz. Egyszer bundás kenyeret, a bő olaj helyett, sütőben készítettem, de teljes kudarc volt. Azon kívül, hogy az étel beleragadt a tepsibe, és nehezen tudtam kiszedni, még csak nem is ízlett senkinek sem, a kukában végezte.
Ha valakinek vannak jó tapasztalatai a sütőben sütött rántott ételekkel kapcsolatban, kérem ossza meg velem!:)


Sajtos rántott patiszon
Hozzávalók:
1 közepes patiszon
2-3 tojás
liszt
zsemlemorsza
kb. 10 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
Elkészítés: A patiszont megmosom, nem túl vastag szeletekre vágom. A szeletekről levágom a héjat, és eltávolítom a magokat. Minden szeletet sózok, borsozok. A tojásokat egy csipet sóval felverem, a zsemlemorzsát a reszelt sajttal elkeverem. A szokásos módon panírozom a patiszont: lisztbe, tojásba majd a sajtos zsemlemorzsában forgatom. Bő olajban kisütöm, majd papírtörlőre szedem. Rizzsel, sült burgonyával tálalom.
Megjegyzés: sajt helyett szezámmagot is keverhetünk a zsemlemorzsába.
Tovább a blogra »