Rakott csirkemell brokkolival
Mai ebédünk tejszínes almaleves és rakott csirkemell volt. Az utóbbi fogás igazából készítés közben született. Abban biztos voltam, hogy a csirkéhez brokkoli és bacon is fog kerülni, először tölteni akartam, végül úgy döntettem, hogy inkább jénaiban megsütöm.
Rakott csirkemell brokkolival
Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
50 dkg brokkoli
10 dkg bacon
25 dkg tejföl
2 tojás
só, bors
2 gerezd fokhagyma
liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés: A csirkemell szeleteket kissé kiklopfolom, mindkét oldalát sózom, borsozom. A szeleteket liszttel meghintem és forró olajban megsütöm. A natúr szeleteket félreteszem, közben elkészítem a zöldséget. A brokkolit rózsáira szedem, sós vízben előfőzöm (ne legyen túl puha, maradjon ropogós), majd leszűröm. A tojásokat villával elkeverem, hozzáadom a tejfölt, sóval, borssal, reszelt fokhagymával ízesítem.
Összeállítás: Egy hőálló tálat kibélelek bacon szalonnával, ráfektetem a hússzeleteket, a brokkoli felét és a tejfölös öntet felével meglocsolom, majd újból hús, brokkoli és öntet következik. Tetejét csavart bacon csíkokkal díszítem, sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.
Langyosan, burgonyapürével vagy rizzsel tálalom.