Töltött őszibarack

Szeptember van és még mindig meleg, úgy látszik a ősz még várat magára… Nem tudom, hogy vagytok vele, de a nyárból már kezd elegem lenni, igazán jöhetne egy kis eső, szeles idő, sárga, hulló falevelek és minden egyéb, ami az ősszel jár:) Kedvenc évszakom egyetlen hátránya, hogy az igazi, finom gyümölcsök kezdenek eltűnni a standokról, de most még lehet kapni őszibarackot (a zöldséges szerint már csak néhány napig), így gyorsan elkészítettem ezt a finom és gyors desszertet.






Töltött őszibarack





Hozzávalók:

2 db hámozott őszibarack (őszibarack hámozása)

Vanília krém:

0,7 dl tej

1 tojássárga

1/2 evk. liszt

1 evk. cukor

Tojáshab:

1 tojásfehérje

1/2 evk. cukor

1 kis kanál őszibarack lekvár





Elkészítés: Először elkészítem a vanília krémet. A lisztet a tejjel csomómentesre keverem, hozzáadom a tojássárgát és a cukrot. Gőz felett sűrű krémet főzök, félreteszem, hogy kihűljön. A meghámozott barackokat félbe vágom, a magokat eltávolítom, helyükre vanília krémet teszek. A fél barackokat összeragasztom. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verek, félidőben hozzáteszem a lekvárt és  tovább verem. Egy hőálló tálat véknyan kikenek vajjal, kicsit kilisztezem, a tojáshabból egy-egy kis kupacot halmozok a tálra, melyekre ráültetem a töltött barackokat. A barackot egyenletesen bevonom a tojáshabbal, forró sütőben teszem, néhány percig sütöm, ameddig a tojáshab megpirul.

Megjegyzés: Vanília krém maradt ki, de ez függ a gyümölcsök nagyságától is. A tojáshabot lehet duplázni, hogy vastagabban vonja be a barackot.







Tovább a blogra »